Home > Store> Categories> Translations> Gemba Walks (Hungarian)
Search Store:
ABOUT THIS ITEM

A konyv konyvesboltunkban megrendelheto: Lean Enterprise Institute Hungary

A lean világa tapasztalatokon alapul. Minden sensei a gembán (a munkavégzés helyszínén) szerzi tapasztalatait, nem szentírások dogmatikus értelmezésébol, vagy egy mozgalom elindítóitól való minimális megkulonboztetésbol. Más szóval, a lean nem egy vallás, hanem a folyamatos kísérletezés mindennapi gyakorlata, valamint az ebbol eredo tudás felhalmozása.”

Így ír Jim Womack, aki az elmúlt 30 évben számtalan vállalatnál járva kifejlesztette a gemba bejárásának és az értékteremtésben egyuttmukodo dolgozók részletes megfigyelésének módszerét. Az elmúlt évtizedben, a havonta kuldott e-Leveleiben megosztotta a Lean Kozosséggel az ezekbol a látogatásokból származó gondolatait és felfedezéseit. A Gemba Walks elkészítése során kiválogatta és átrendezte a legfontosabb leveleit, valamint új anyagokkal egészítette ki ezzel is tobbletjelentést adva nekik.

Gemba Walks címu konyvében megosztja meglátásait az egyes eszkozok alkalmazásától, a menedzsment lean fenntartásában játszott szerepén keresztul, egészen ennek az alapjában új értékteremto módszernek a hosszú távú lehetoségeiig. A konyvet olvasva az olvasó számára feltárul a lean alapelveinek sora, csakúgy, mint a lean gyakorlat kritikus alapja: nézd meg, kérdezd meg, miért és mutass tiszteletet (go see, ask why, and show respect).

Womack elmagyarázza:

- hogy a vállalatoknak miért van szuksége kevesebb „hosre” és tobb „farmerre” (akik minden nap a tokéletes munkához szukséges folyamatok és rendszerek fejlesztésén dolgoznak, és akik idot és energiát nem sajnálva hosszú távú fejlodést eredményeznek),

- hogy „jó” emberek, akik „rossz” folyamatokban dolgoznak, szintén olyan „rosszak” lesznek, mint maguk a folyamatok,

- hogy a tisztelet a gyakorlatban ott kezdodik, hogy segítunk a dolgozóknak korulhatárolni és megoldani problémáikat,

- hogy a lean eszkozok rovidtávú elonyei, hogyan alakíthatóak át a lean menedzsment által biztosított tartós változássá,

- hogy a lean menedzsernek „nyughatatlan belso kényszere van a szervezet problémáinak folyamatos újragondolására, azok gyokérokainak kivizsgálására és kísérletek irányítására a jelenleg ismert legjobb ellenintézkedések tesztelésére.”

Womack azáltal, hogy megosztja felfedezésének személyes útját, új fényt vet az elmúlt otven év legfontosabb új uzleti rendszerének folyamatos adoptációjára és fejlesztésére. Útja joggal nyújt bátorságot és inspirációt minden mai lean gyakorlónak.

 

Publisher:  Lean Enterprise Institute Hungary
ISBN-13:  978-963-08-6524-1
SKU:  
Publication Date:  June 30, 2014
Number of Pages:  350
  • Customer Reviews
Customer Reviews
Praise

"Végre egy olyan szakkonyv, amely nemcsak egyes lean eszkozok alkalmazásáról, hanem a lean szemlélet átfogó, gyakorlati alkalmazásáról, buktatóiról szól!"

Turóczi Péter folyamatmenedzsment vezeto – Audi Hungaria Motor Kft.

"Menj, nézd meg, kérdezd meg, miért, és tanúsíts tiszteletet! – ez az elv, amit Jim Womack gyakran használ, úgy vélem, minden vezeto és folyamatfejlesztési szakember számára megszívlelendo."

Somogyi Richárd ugyvezeto – Jabil Circuit Magyarország Kft.