Home > Store> Categories> Translations> Kaizen Express (Hungarian/English)
Search Store:
Kaizen Express (Hungarian/English)
Kaizen Express (Hungarian/English)
by Narusawa, Toshiko and John Shook Read Praise »
Available Languages: Chinese/English Dutch English Hungarian Portuguese/English
ABOUT THIS ITEM

A konyv konyvesboltunkban megrendelheto: Lean Enterprise Institute Hungary

Hogyan fogjunk hozzá a lean gyártás megvalósításához? Mi legyen a következo, majd az azt követo lépés? Manapság már nem könnyu eligazodni a lean elvekkel kapcsolatos információk tengerében.

A Kaizen Expressz egyértelmuen bemutatja a folyamatot, és pörgos, gördülékeny stílusban ismerteti a Toyota termelési rendszer (TPS) alapveto elemeit, mégpedig a megvalósítás logikus sorrendjében.

Ez a tömör, de átfogó, az alapokhoz visszanyúló könyv a lean területen újoncnak és veteránnak számító olvasóknak egyaránt tartalmas bevezetést kínál a lean elvekbe és megvalósításukba. A gyökerekhez tér vissza, és hangsúlyozza a tevékenység közben, gyakorlatban tanulás fontosságát egyéni és csapatszinten egyaránt.

„Az ember hajlamos elfeledkezni az alapokról, amikor magasabb szintu módszereket alkalmaz” – írja Jim Womack, a LEI alapítója és korábbi elnöke az Eloszóban. „Gyakran találkozok olyan cégekkel, amelyek a lean menedzsment, stratégia és vállalati kultúra magas szintu ügyeire koncentrálnak, miközben elmulasztják a szilárd alap létrehozását azon a szinten, ahol a valódi munkavégzés zajlik.”

A Kaizen Expresszt eredetileg a világ japán gyáraiban együtt dolgozó japán és nem japán anyanyelvu olvasók számára dolgozták ki, hogy megtanulják belole a TPS alapelemeit, ezért az eredeti LEI kiadvány megorizte a kétnyelvu formátumot, a lényeges pontokat szemlélteto ábrákkal és diagramokkal együtt. A magyar kiadás szintén kétnyelvu, hazánkban azonban magyar és angol nyelven kerül az olvasók kezébe.

A könyv továbbá tartalmazza a TPS-fogalmak gyujteményét magyar és angol nyelven, valamint egy sor standard urlapot is, amelyek a TPS bevezetésekor használatosak a Toyota üzemeiben.

 

Publisher:  Lean Enterprise Institute Hungary
ISBN-13:  978-963-08-9310-7
SKU:  
Publication Date:  July 1, 2014
Number of Pages:  160
  • Customer Reviews
Customer Reviews
Praise

"Örömömre szolgált, amikor Toshiko Narusawa és John Shook megkereste a LEI-t ezzel a könyvvel, amit azért írtak, hogy segítsen a Toyota Termelési Rendszer (Toyota Production System – TPS) alapelveinek gyors megértésében, illetve a bevezetésükben a gembán, logikus sorrendben, a kaizen folyamatos alkalmazásával. Hasonlóképp örültem az anyag képregényszeru stílusának, könnyen átlátható szerkezetének, amit már a Toyotánál kidolgozott eredeti japán TPS-ben megszerettem. Egy kép valóban felér ezer szóval, és ezek a képek a TPS alapítóinak szellemében készültek."

 -- Jim Womack alapító és elnök - Lean Enterprise Institute

"A Kaizen Express e különleges megközelítése és nézopontja révén egyértelmuen kitölti az eddigi rést a magyar lean könyvek polcán. Ajánlom ezt a könyvet mindenkinek, aki a korábbi tapasztalataitól függetlenül szeretné szélesíteni lean ismereteit: a tapasztalt lean szakemberek is ugyanolyan haszonnal forgathatják, mint az egyetemi hallgatók és frissdiplomások."

 -- Dr. Max Nitzsche gyárigazgató - Robert Bosch Energy and Body Systems Kft., Miskolc