Home > Store> Store Home> Learning to See (Hungarian)

Please Note: The customer is responsible for all import duties, taxes, and customs processing fees associated with orders shipped outside the United States.

Learning to See (Hungarian)
Learning to See (Hungarian)
by Mike Rother and John Shook
ABOUT THIS ITEM

Buy this publication from: Lean Enterprise Institute Hungary 

Tanulj meg látni (Learning to See)

„Az általunk értékfolyamat-térképezésnek nevezett módszert a Toyotánál anyag- és információáramlás-térképezésnek hívják. Nem képzési módszerként használják, nem is a szemek felnyitására. A Toyota Termelési Rendszer (Toyota Production System, TPS) gyakorló szakemberei a lean rendszerek bevezetésének megvalósítási terveiben a jelen- és jöv?-, vagy ideális állapot meghatározására használják. Noha a Toyotánál ritkán hallható az „értékfolyamat” kifejezés, korlátlan figyelmet szentelnek az áramlás kialakítására, a veszteségforrások megszüntetésére és az érték növelésére. A Toyotánál háromféle áramlást ismernek meg a termelésben: az anyagáramlást, az információáramlást és az emberek/folyamatok áramlását. Az itt ismertetett értékfolyamat-térképezés módszere az els? két áramlást foglalja magába, és a Toyotánál használt anyag- és információáramlás-térképekre épül.

Mint az elmúlt években oly sokan, mi is azt próbáltuk megértetni a gyártókkal, hogy ne különálló termelési lépésekben, hanem az áramlás egészében gondolkodjanak, és ne az elkülönült lépések fejlesztésére, hanem lean rendszerek bevezetésére törekedjenek. Próbáltunk segíteni a hosszú távú szisztematikus fejlesztések végrehajtásában, amivel nemcsak a veszteségeket, de a forrásukat is meg lehet szüntetni. Ahol éltek a térképezés eszközével, ott örömmel tapasztaltuk, hogy a módszer kivételesen hatékony: a figyelem középpontjába helyezi az áramlást, és segít a felismerés folyamatában. És most, e könyvben ugyanezt szeretnénk megmutatni az Olvasóinknak is.”

Mike Rother és John Shook

Publisher:  Lean Enterprise Institute Hungary
ISBN-13:  978-963-08-3579-4
SKU:  
Publication Date:  April 1, 2012
Number of Pages:  105
X
Search Store:

  • Customer Reviews
Customer Reviews